Dry January is weer gestart. Zet je alcoholgebruik in januari een maand op pauze en voel je mentaal sterker, lichamelijk fitter en je gaat bewuster om met je alcoholgebruik. Maar wat drink je dan tijdens de nieuwjaarsborrel? In deze blog geven wij jou inspiratie om een lekkere mocktail met Rabenhorst granaatappelsap, limoen, rietsuiker en gemberbier te maken. Probeer hem nu!
Ingrediënten
Voor de mocktail:
- 1 limoen
- 2 eetlepels rietsuiker
- IJsblokjes
- 200 ml gemberbier
- 12 cl Rabenhorst granaatappelsap
Voor de suikerrand
- 100 g rietsuiker
- 1 limoen
Voor de garnering
- 1 limoen
- 2 el granaatappelpitjes
- 1 stekje munt
Was de limoen, snijd hem in achtsten en doe hem in een tumbler met de rietsuiker. Stamp krachtig met een stamper.
Giet voor de suikerrand de limoensap en de suiker op een bord. Doop de cocktailglazen eerst in het limoensap en dan in de suiker.
Giet het limoen-suikermengsel in de glazen en bedek ze met ijsblokjes. Voeg het gemberbier toe en giet langzaam het granaatappelsap erbij.
Was de limoen en schraap met een rasp dunne draadjes van de schil. Serveer de mocktail gegarneerd met granaatappelpitjes, limoenschil en verse munt.