Wat is een HeltiQ Kraampakket?

Het HeltiQ Kraampakket is een compleet pakket met praktische verzorgingsproducten die je voor, tijdens of na je bevalling kunt gebruiken. Het kraampakket bestaat uit totaal 11 praktische verzorgingsproducten voor zowel moeder als kind en dien je 6 tot 8 weken voor je bevalling in huis te hebben.

 

Met de matrasbeschermer en het HeltiQ Kraammatras kan je in week 36 van je zwangerschap je kraambed opmaken. Door je kraambed tijdig op te maken, bescherm je jouw matras tegen doorlekken wanneer ’s nachts je vliezen breken. Wanneer je thuis bevalt, kan je de HeltiQ Onderlegger vlak voor de bevalling op je bed leggen als extra bescherming van je matras en beddengoed. Wanneer je niet thuis bevalt, kan je de onderlegger ook altijd als extra bescherming op je bed leggen.

Vanaf heden wordt het HeltiQ Kraampakket geleverd met de nieuwe cordring. Een nieuwe babyvriendelijke methode voor het afklemmen van de navelstreng. De cordring wordt bij een thuisbevalling gebruikt en mag enkel door de verloskundige worden toegepast. Voor het reinigen van instrumenten gebruikt de kraamverzorgster het flesje alcohol in combinatie met de HeltiQ Verbandwatten. De kraamverzorgster kan ook het HeltiQ Gaaskompres in combinatie met de HeltiQ Alcohol gebruiken voor het reinigen van instrumenten.

Naast het reinigen van instrumenten kan het HeltiQ Gaaskompres ook toegepast worden voor het reinigen van de wond of het opvangen van wondvocht wanneer je tijdens je bevalling ingeknipt of uitgescheurd bent. Dit wordt door de verloskundige gedaan. Voor de opvang van het eerste hevige bloed- en vochtverlies na je bevalling gebruikt je het HeltiQ Kraamverband, wanneer dit bloedverlies minder wordt, gebruikt je het maandverband. Bij het geven van borstvoeding kunnen volle borsten nog wel eens gaan lekken. Met de HeltiQ Zoogkompressen vang je dit op door twee absorberende zoogkompressen in je BH te stoppen.

 

Inhoud HeltiQ Kraampakket

1 x Matrasbeschermer 170 x 77 cm
2 x Kraammatrassen 60 x 90 cm
5 x Onderleggers 60 x 60 cm
1 x Cordring
1 x Flesje Alcohol 70% 120 ml
24 x Kraamverbanden
20 x Maandverbanden
30 x Zoogkompressen
16 x Gaaskompressen 5 x 8,5 cm
20 x Nonwoven kompressen 5 x 5 cm
1 x Verbandwatten 50 g

Let op! Bovenstaande inhoud wordt vanaf heden uitgeleverd, het kan zijn dat je nog een kraampakket hebt met een andere inhoud.

 

Toepassing HeltiQ Kraampakket

Bekijk hier de instructie hoe je het kraambed opmaakt en waar de overige producten in het HeltiQ Kraampakket voor dienen.

Deel op social media