MONDKAPJE VERPLICHT

Op sommige plaatsen bent u vanaf 6 november 2021 weer verplicht een mondkapje te dragen. Bijvoorbeeld in de supermarkt, of de bibliotheek.

De mondkapjesplicht geldt op plekken waar u geen coronatoegangsbewijs hoeft te laten zien. De overheid wil met deze maatregel de verspreiding van het coronavirus tegengaan. Als u een mondkapje draagt, beschermt u vooral de mensen om u heen. Als zij een mondkapje dragen, beschermen ze u.

Maar veel mensen ervaren ook nadelige effecten door het dragen van mondkapjes…..

MASKNE

Onzuiverheden en een geïrriteerde huid met duidelijke uitslag waar u het masker draagt, dit komt veel voor. Het kan twee verschillende oorzaken hebben. Allereerst bevordert directe wrijving het ontstaan van onzuiverheden. Indirect bevorderen maskers ook puistjes omdat ze vocht vasthouden en de overgroei van micro-organismen op de huid mogelijk maken.

We krijgen sinds enkele maanden in onze winkels steeds meer vragen over maskne. Dit zorgt bij veel mensen voor onzekerheid en soms ook frustratie. U kunt maskne voorkomen door een mondkapje te kiezen waarvan de stof ademend is. De stof van uw masker is belangrijk voor een zuivere huid. Vermijd synthetische stoffen, zoals nylon en polyester, deze zullen uw huid eerder irriteren en puistjes veroorzaken.

Was altijd uw handen voordat u uw mondkapje aanraakt. Blijf tijdens het op en afdoen ook zoveel mogelijk van de binnenkant van uw masker af. Hierdoor kunnen namelijk bacteriën van de vingertoppen naar het masker en dus uw gezicht verplaatsen. Verder is het verstandig uw masker dagelijks te wassen om restjes crème, huidverzorgingsproducten, make-up en bacteriën te verwijderen. Draag wegwerpmaskers niet opnieuw, maar pak een vers exemplaar.

Kies bij de verzorging van uw geïrriteerde huid voor een verzachtende en huidbarrière ondersteunende crème. Bij een vette en onzuivere huid zijn er ook speciale verzorgingsproducten die deze problemen aanpakken. Vraag uw Drogist Bewust Beter om advies!

BESLAGEN BRILLENGLAZEN

Door een beperktere luchtcirculatie tijdens het dragen van een mondkapje beslaat uw bril vaker. Dit komt omdat uw adem voornamelijk van de bovenkant van uw mondkapje vandaan komt. Als u uitademt komt uw warme adem in contact met koudere glazen, waardoor uw bril beslaat. Dit veroorzaakt ook extra vocht rondom uw bril.

TIP: Allereerst is het belangrijk om een goed passend kapje te dragen. Een goed passend kapje zorgt er namelijk voor dat er minder onnodige lucht bij de brillenglazen komt. Maak gebruik van een anticondensspray of anticondensdoekjes. Spray het eenvoudigweg op de glazen of smeer het er op en verwijder het vervolgens met een zacht katoenen doekje en voilà, uw brillenglazen zullen de volgende keer dat u boodschappen gaat doen of gaat wandelen niet meer beslaan.

Bron: website La Roche-Posay

 

Deel op social media