Bottle Up

Bottle Up is een betaalbare, BPA-vrije waterfles, gemaakt van suikerriet en gevuld met bronwater. De fles kan keer op keer worden hervuld en is vaatwasser bestendig

Bottle Up is opgericht door drie Amsterdamse ondernemers. Zij zagen de vervuiling in hun stad, mede door de explosieve groei van toerisme, steeds verder toenemen. Een toerist consumeert gemiddeld 3 single-use flesjes per dag en de grachten en straten blijven achter met de troep nadat de toerist al lang vertrokken is. Vanuit die gedacht wilden zij de 'grab and go' consument een alternatief bieden voor water in een single-use plastic fles.

Bottle Up biedt een betaalbare, BPA-vrije waterfles, gemaakt van suikerriet die gevuld is met bronwater. De fles kan keer op keer worden hervuld en is vaatwasser bestendig. De flessen hebben een eigentijds en modern design, wat ertoe bijdraagt dat de consument de fles wil hergebruiken.

De flessen zijn gemaakt van suikerriet dat in tegenstelling tot fossiele grondstoffen, waar de meeste single-use plastic flessen van worden gemaakt, een hernieuwbare bron is. Tijdens de groei onttrekt suikerriet CO2 uit de lucht waardoor de productie van de Bottle Up fles CO2 neutraal kan plaatsvinden. Bottle Up streeft er altijd naar om haar CO2 uitstoot doro vervoer tot een minimum te beperken. In Engeland worden de flessen daarom met lokaal bronwater gevuld. In Nederland zal Bottle Up vanaf het voorjaar van 2020 ook gevuld worden met Nederlands bronwater. Bottle Up heeft de ambitie om dat in ieder lang te doen waar ze verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast wordt er 5 cent per verkochte fles genodeerd aan charity: water, een (uitzonderlijke) stichting die zich inzet om schoon drinkwater bereikbaar te maken voor iedereen.

Bottle Up:

  • 500 ml gevuld met bronwater
  • Herbruikbaar
  • Gemaakt van suikerriet
  • Donatie van 5 cent per verkochte fles aan charity: water
  • 100% recyclebaar
  • Vaatwasser bestendig
  • BPA-vrij

Schermafbeelding 2019 12 20 om 16.01.32

 

Artboard 390admin ajaxArtboard 400

Deel op social media