Wat is nu precies het verschil tussen mascaraborstels?

Kies je favoriet.

Zweer je bij een dikke mascaraborstel? Of gaat jouw voorkeur naar een dunner en gebogen exemplaar? De keuze is grotendeels afhankelijk van het beoogde resultaat.

  • Volle borstel met veel haartjes: VOLUME

Hoe groter de borstel, hoe meer mascara er op blijft zitten. Je krijgt dus een diep gekleurd, vol resultaat. Bij elk laagje krijg je meer volume. Start goed bij de aanzet van je wimpers voor een optimaal effect. 

Bijv: Benecos Natural Mascara Vegan Volume 10 ml

 

  • Dunne borstel met goed zichtbare haartjes: LENGTE

Het dunne silhouette van dit type borstel pakt de volledige lengte van de wimpers aan. En omdat elke wimper gelijkmatig van basis tot punt wordt bedekt, zien je wimpers er natuurlijk langer uit. 

Bijv: Benecos Natural Mascara Super Long Lashes 8 ml

 

  • Gebogen borstel: PUSH-UP EFFECT

De gebogen vorm volgt de natuurlijke krulling van de wimpers en geeft ze een duwtje omhoog. Beweeg de borstel bij het aanbrengen heen en weer voor een volumineus én gekruld resultaat. 

Bijv: Benecos Natural Mascara Adorable Lashes 5,5 ml

 

  • Kegelvormige borstel: PRECISIEWERKJES

Deze borstel zorgt voor veel volume aan de basis van je wimpers, maar wordt fijner naar het topje van je wimper toe. Met het puntje van de borstel kan je tot in de ooghoek, zodat je alle wimpers meeneemt.

Bijv: Benecos Natural Mascara Glamour Look 8 ml

Waarom geen waterproof mascara?

Waterproof mascara is de uitkomst voor iedereen die tranende ogen heeft. Dit omdat waterproof mascara veel minder snel zullen uitloopt dan normale mascara.

Er zitten echter ook een aantal nadelen aan waterproof mascara. Zo is het bijvoorbeeld uitdrogend voor je wimpers. Omdat de formule van waterproof mascara dikker is dan die van normale mascara, komt er minder vocht bij je wimpers waardoor ze makkelijker uitdrogen.

Daarnaast is de waterproof mascara verwijderen wat lastiger dan bij normale mascara. Deze soort mascara is bedoeld om lang te blijven zitten. Een make-up remover op basis van olie werkt het beste om de waterproof mascara te verwijderen.

Tot slot heeft waterproof mascara ook nog een nadeel voor de portemonnee. Waterproof mascara droogt namelijk sneller uit dan normale mascara, waardoor je deze eerder moet vervangen. Probeer dus zo min mogelijk lucht in de tube te laten komen terwijl je de mascara gebruikt. Pomp nooit met het borsteltje in de tube, ook niet bij normale mascara, hierdoor droogt de mascara namelijk sneller uit.

 

Bron: HLN – Het Laatste Nieuws & Trendalert (Maja Luz)

Deel op social media